Senaste veckans post


Mode MagazineKollade i söndags de sista avsnitten på Ugly Betty som jag inte sett och därför kommer här ett Mode-cover från ett av höstens avsnitt.

Mer Love

Mer från insidan av Katie Grand's Love, som nu också fått upp sin webbplats.

New York: Kate Moss


En större "rubbe" och resten "osynliga". Cleant och snyggt.

Love Magazine (på insidan)Jag beklagade mig för några dagar sedan för att jag inte skulle få se insidan av LOVE på väldigt länge då det tar tid(?) innan den kommer till Sverige, men så tipsade Joel om denna sidan idag, där man får sig en förhandstitt i det nya magasinet från Conde Nast. Tack så mycket!

Adriana Lima i US Elle #3Marsnummret av amerikanska Elle med Jessica Albaomslaget, bjuder på fantastiska bilder på den lika fantastiska Adriana Lima.


Erik Zetterberg, Elle

Topp 3, starkaste tidningstitlarna när det gäller omslagen?
 - Vanity fair givetvis, svårt att bortse från. Historiskt och med en stark uppryckning senaste åren – Esquire.
Sen är jag även svag för gamla LIFE, shit det finns många när jag tänker efter, och herregud, en del av omslagen på Colors var magiska. Och Rolling stone. Och New York Magazine, och New Yorker. Och fan, W, enkel-V, franska Vogue och ibland Numero är inte dumma heller, i modesegmentet då. Även amerikanska Harpers... Och shit, ett par i-D omslag här och där har varit rätt majjiga också.

Ett omslag som påverkat dig starkt? Varför?
 - The Face 20års-jubileums-omslag. Det var riktigt häftigt.

Favorit bland dina egna omslag?
 - Tja, nu gör vi ju rätt fina omslag här på Elle, men jag vill minnas att vi fick till några rätt coola när jag var på nöjesguiden runt millenieskiftet. Smarta, roliga, snygga och direkta.

Favorit omslagsmakare?
 - George Lois var ju rätt begåvad på sin tid.

Hur ser ditt drömomslag ut? Person?
 - Models.coms #1’s-vinnare senaste 10 åren på en enda lång gruppbild som är konstruerad som en 34 x foldup med silverfoliering hela vägen i små detaljer och plåtat av mert and marcus med rubriken fashion for life? Eller vänta, dom kanske har det intatuerat på sina kroppar?


Erik Zetterberg
är AD på svenska Elle. Han gör även en grym skådespelarinsats i Hoffmaestro-filmen Stockholm Boogie.

Harper's Bazaar #3 2009Detta fina omslag med Sarah Jessica Parker får Harpers prenemuranter medan lösnummerköparna får detta.

Love MagazineÄnnu ett omslag. Rykten säger att detta är det riktiga omslaget.

VMAN Spring preview 200919 februari släpps nya numret av VMan. Det innehåller en intervju med Alexander Skarsgård under rubriken "Sweden’s sexiest man"

Alexey Brodovitch


Legendarisk Art Director på Harpers Bazaar.

Brodovitch
föddes 1898 i ryssland, 1920 flydde han ryssland för Frankrike och närmare bestämt Paris. 1930 kom han till USA och började 1934 sin karriär på Harpers Bazaar. Han dog 1971, 73 år gammal.
(Läs mer här)

Här kommer några av hans fantastiska, över 70 år gamla uppslag. På den tiden hade man inga datorer.


Jennie Birgmark, Plaza Kvinna

Topp 3, starkaste tidningstitlarna när det gäller omslagen?
1. Harper's Bazaar uk – Stilfullt fashionabelt bra färgval och roliga lösningar där loggan kan vara trendigt reptilmönstrad eller pimpad med kristaller.
2. Vogue uk – Snygga omslagstjejer och alltid med en pricksäker styling.
3. ELLE uk – Använder ofta kändisar på omslaget och får dem nästan alltid att se coola och unika ut. Vilket kan vara svårt när det inte är fotogeniska modeller man jobbar med.

Ett omslag som påverkat dig starkt? Varför?
Vogue
uk jubileumsutgåva där omslaget pryds med flera omslag från olika år. En stor inspirationboost att kunna se hur omslagstrenderna förändras på ett och sama omslag.Favorit bland dina egna omslag?
Det är svårt att välja ut ett favoritomslag. Alla har sina styrkor och svagheter. Om jag måste välja tre blir det
* nr 3 2008 med Mini Andén
* nr 9 2008 med Elsa Hosk
* Senaste numret nr 2 2009 med Emma Wiklund
Men favoritomslaget är still to be done... Det är ju det som är drivkraften:)Hur ser ditt drömomslag ut? Person?
Mitt drömomslag är med supersnygga modellen Adriana Lima på omslaget. I vår skulle jag välja en pastelligt rosa färg i loggan men reptilstruktur (i foliering). Ett omslag måste spegla tidningens innehåll och om det är en modetidning känns det viktigt att omslaget är trendigt och att det känns helt rätt i tiden.

Jennie är AD på Plaza Kvinna, nominerad till årets AD av Sveriges Tidskrifter 2008i-D #3 2009


På omslagen! Jourdan Dunn, Kate Moss, Susie Bick, Naomi Campbell, Stella Tennant Eliza Cummings, Alice Dellal, Daisy Lowe, Twiggy, Yasmin Le Bon och Lily Donaldson.

Svenska Elle #3: Caroline WinbergCaroline Winberg smyckar svenska Elle's marsnummer, Stora tjejnumret med bl.a. Lilly Allen och Kate Bosworth. Ett fräscht och härligt omslag. Bilderna på Caroline är fotade av duktiga Jimmy Backius.Germany Vogue #3 2009Omslag plus 18 sidor på den eftertraktade modellen Toni Garrn fotad av Greg Kadel i tyska Vouge's marsnummer.US Elle #3: Jessica Alba


Joel Persson, Café

Topp 3, starkaste tidningstitlarna när det gäller omslagen?
 - New York Magazine
 - Economist
 - Vanity Fair

Ett omslag som påverkat dig starkt?
 - Vanity Fair omslag med Kate Moss. Briljant utfört hantverk i allt från foto till typografi.
 - Britiska Vogue från 1957. Kompositionen, viljan att skapa ikoniska omslag/bilder utan en massa omslagspuffar.


Favorit bland dina egna omslag?
 - Det kommer i nummer 6 i år

Favorit omslagsmakare?
 - George Lois, gammal legend som gjorde Esquire till kung av tidningar då det begav sig.
 - David Curcurito, Design Director på Amerikanska Esquire.
 - Fabien Baron, Creative Director på Franska Vogue, Interview och Baron & Baron.
 - Alexey Brodovitch, kanske världens bästa Art Director som skapade fantastiska uppslag i Harpers Bazar mellan 1934-1958Hur ser ditt drömomslag ut? Person?
  - För Cafés räkning skulle jag vilja se, Prinsessan Victoria, Kungen eller Joakim Posner. Det mest ultimata kanske skulle vara Usama bin Laden, om vi fick plåta och intervjua honom.


Joel Persson
är AD på Café. 2004 valdes till årets AD 2004 av Sveriges tidskrifter.


UK Elle #3 2009: Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow
fotad av Matt JonesLove Magazine2 veckor kvar till Katie Grand's (tidigare POP) nya magasin LOVE möter verkligheten.

Esquire #3 2009: MorphEsquire's mars-nummer kommer prydas av den leranimerade, och annars nakna, Morph klädd i säsongens kläder från bl.a. Hermes, Gucci och Prada. Detta för att hylla dennes skapare Tony Hart som gick bort för ett par veckor sedan.Preview09

Årets KYGMP3:or har nu släppt sitt examensarbete Preview09. Den verkar okej, har bara kollat pdf:en, men absolut inte mer än så. Jag tycker den känns tunn både till sidantal och innnehåll. Det är inte heller "hundra" rent typografiskt.  Hämta ett exemplar på Broby Grafiska eller köp nya Cap&Design där den följer med och bedöm själv. Du kan även ladda ner den på Preview-webben, det är bara att klicka på länken ovan.

Och på tisdag är det vi, KY07GMP:s, tur att köra igång med vårat nummer. Preview10. Eller var det PreviewX den skulle heta?

Klassiska omslag: Rolling Stone Januari 1981"This is it. This is our relationship" - John Lennon lär ha varit nöjd efter att ha sett bilderna av sig själv tillsammans med sin fru.

Anne Leibovitz plåtade tidigt den 8 december 1980 John Lennon med sin Yoko Ono i deras lägenhet på Manhattan. Det var Lennon själv som kom med idén att han skulle klamra sig fast vid sin hustru för att illustrera hur sårbar han var. Några timmar senare sköts han ner utanför sin egen port. Morgonen därpå dödsförklardes han.

Numero Japan #2: Agyness Deyn


RSS 2.0