Årets tidskrifts-AD

Igår delades tidskriftpriset ut på Cirkus i Stockholm. Tyvärr vann King Magazines AD, Niklas Wendt, pris som årets AD med motiveringen:

ÅRETS AD

Niklas Wendt, King Magazine
Juryns motivering: "För en form som är genomförd fullt ut och är en väl sammanhållen helhet. För en ny form som använder den gamla formen som ett avstamp snarare än som en begränsning. För en form med pondus och självsäkerhet som delar drag med tidningens önskeläsare: stilsäker och medveten. Och man får väl säga att det är på tiden att priset går till Niklas Wendt. King!"

Konstigt hur en man som har spärrat sönder sin form, kan vinna pris. Fel AD vann.

Interview


Nya Interview, ännu ett grymt omslag!

Bonus:
Kolla detta!
Det är en värmekänslig tapet, så jävla grymt. Vilka coola grejer man skulle kunna göra.

RodeoJag funderar på en sak, hur kan man driva en tidning som Rodeo, likvärdig andra modemagain i tryck och storlek, den distribueras gratis och har inte mer reklam än andra modemagasin, nästan mindre 44 annonssidor av 172 totalt. Samtidigt anlitar man superfotografer som t.ex. Christian Coinbergh så plåtar modejobbet i senaste numret. Vart får man pengarna ifrån eller jobbar dom gratis? Det blir morgondagens fråga att hitta svar på.

Food

Några av grabbarna från King Magazine, bl.a. Anders Ohlsson från Karlskoga, har startat en mattidning för killar. Paolo Roberto pryder första numrets omslag. Tidningen är formgiven av Martin Ödman, eller man kanske ska säga Paul Solomons AD på amerikanska GQ, då formen är en kopia av nyss nämda tidning. Första numret kommer 30 oktober, försäljningen av det avgör om det blir någon fortsättning.

Café, årgång 1990

Har hjälpt traffic/administration och letat upp Café #3 1990 med Börje Salming på omslaget.
Det är kanal5 & roomservice som vill ha med tidningen i deras program med Börje S. Tyvärr finns det inga lösa nummer kvar, men det finns inbundna år för år. Så jag har suttit och kollat i genom 1990-års tidningar. Känns väldigt gammalt och lite trist. Här är omslaget till de fem första Café någonsin. Det finns dock ett omslag innan dessa, nummer 0 (provnummret) där det är samma bild på Börje Salming fast spegelvänd och endast en puff. Snyggare än det som senare kom. Tror bilden är spegelvänd på #3, han ser lite konstig ut.


Lugn tisdag
Dexter på omslaget

Showtime gör med fejkade tidningsomslag reklam för säsong 3 av Dexter. Det är GQ, Esquire, Wired och The New Yorker som har fått sina omslag omdesignade. Kul idé!


Sticka ut i hyllan

Såg denna tidningshylla i Berlin förra helgen. Kan ju inte vara lätt för dom tyska tanterna att hitta sin favorit-skvallerblaska i denna tidningsgröt.


Senaste veckans inköp  • Interview - Andy Warhols tidning.
  • Man About Town - Modebibeln från de 2 svenska AD-killarna Erik Torstensson och Jens Grede som driver reklambyrån Saturday i London. På förra numrets omslag var titeln skriven med ÄKTA guldfoliering.
  • Plaza - Rätt snyggt omslag denna månad
  • Arena - Svenska modellen Caroline Winberg finns med i detta nummer.
  • King - Som blivit extremt ful efter deras "uppfräschning", usch för att spärra allt.
  • MAN - Slitz's eget modemagasin, men knappt ett spår av slitz i, tur är väl det.

RSS 2.0