Café December


Demokrater vs. RepublikanerGQ med Jimmy Kimmel på omslaget. I två versioner.


Unfold Magazine

152 reklamfria sidor dokumentärfoto tryckt på matt papper.

Ett repotage där en fotograf har fotat lägenhetsfasader med tillhörande text så att man förstår att det är bordeller och lägenheter där offer för trafficking hålls instängda. En bildserie med barnjägare och annan med bilder från England. Det känns som att tidningen har enormt smal målgrupp. Unfold magazine kommer att finnas i Stockholm, Malmö och Göteborg. Men bor man inte här kan man prenemuera på den, 300kr så får du sex nummer.
När nästa nummer kommer eller hur ofta det ska ges ut vet jag inte. Kommande nummer ska i alla fall innehålla 30 annonssidor.

Tidningen har även instiftat ett nytt fotopris, inom kategorin dokumentärfoto. (såklart!)
Vinstsumman är 150000kr.


GQ 20 ÅrTjockaste GQ någonsin. 578 sidor, varav 204 annonssidor (35% av innhållet) 19 innan första redaktionella, fyllda med de bästa texterna och bilderna från GQ's historia. Grymma bilder och tidningen är grymt formgiven. Vissa uppslag är fantastiska. Stora porträtt (både bild och text) av bl.a. Jack Nicholson, David Lynch, Keith Richards, Eminem, Morrisey och Oasis.  GQ Girls portfolio: Helena Christensen, Angelina Jolie, Naomi Cambell, Kate Moss, Elisabeth Hurley, Britney Spears, Pamela Anderson, Jessica Alba och Adriana Lima osv. Men portfolio: Bl.a. Iggy Pop, Gordon Ramsey, Robbie Williams, Justin Timberlake, Paul Newman, Borat, Ozzy Osbourne, David Bowie och Simon Cowell. Alltså fetaste tidningen fullproppad med kvalitet.

"dagens svenska skattesystem är så jävla knullat"


– Jag tycker ju det. Men det får man inte säga, för då är man ”ett jävla borgarsvin”. Jag är uppvuxen i ett socialdemokratiskt hem, men tycker att det är märkligt att du inte kan jobba dig till en okej förmögenhet. Det enda socialt accepterade sättet att bli miljonär i Sverige är att vinna på Lotto eller att vara NHL-proffs. Foppa och de andra kommer hem som multimiljonärer och bygger kåkar – fan, vad kul att det går bra för dem! Men Olle Jönsson som startar en tillverkningsindustri inom plast­området, sysselsätter 200 personer och har en privat förmögenhet på fem miljoner – han är ett kapitalistsvin. Jag menar, hur tänker man då? Vem har bidragit bäst till samhällsutvecklingen? Foppa i all ära, men jag håller nog på killen med plastfabriken.

Mikael Tornving kommenterar i senaste numret av Cafe sin kommentar i ett tidigare nummer.

RSS 2.0